Image Alt

Activiteiten

Steden in de buurt

Activiteiten

Brugge

Tot in het verre buitenland geniet Brugge bekendheid voor haar historisch en cultureel erfgoed. De historische binnenstad prijkt dan ook in haar geheel op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Was Brugge tijdens de Middeleeuwen een van de belangrijkste handelsmetropolen, dan heeft het door de eeuwen heen de rijkdom in haar patrimonium weten te behouden.

Maar naast de romantische stadszichten vol bruggetjes en stemmige door lantaarns verlichte pleintjes, bezit de hoofdstad van West-Vlaanderen ook een bruisend commercieel en cultureel leven, dat de vele goede restaurants aan elkaar smeden. Bruges la morte? Dat is lang geleden.

    17 min              08 min

Damme: Boekendorp

Tussen Brugge en de Nederlandse grens ligt Damme. In het pittoreske stadje lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Hier gedijt het leven op het ritme van de trage Damse Vaart. De vele aanwezige restaurants maken Damme helemaal tot een luilekkerland, waar de legendarische geest van Tijl Uilenspiegel nooit ver weg is. De vele boekenwinkeltjes en de tweewekelijkse boekenmarkt maken dit boekendorp een uitgelezen plek voor wie graag vindt zonder te zoeken. De gemeente telt veel bezienswaardigheden, waaronder de typisch witte trapgeveltjes die rond het oude marktpleintje staan. Was dit eeuwen geleden een belangrijke havenstad, dan hult Damme zich vandaag in een serene schoonheid, die velen kan bekoren.

    22 min              09 min

Activiteiten
Activiteiten

Knokke-Heist: De kust van het genieten

Knokke-Heist mag dan aan de Nederlandse grens liggen, de gemeente is allesbehalve een randgeval. Met name de dorpskern Het Zoute (Le Zoute) resoneert als een klok, voor mensen die willen zien en willen gezien worden. Met de ongerepte natuur van het natuurreservaat Het Zwin en de Noordzee zelf als belangrijkste bezienswaardigheden, leeft Knokke ook in alle seizoenen op een rijkelijk gevulde activiteitenkalender, waar gastronomie, cultuur en uitgaan centraal staan.

    1 u 15 min              25 min

Oostende: Stad aan zee

Samen met Nieuwpoort is Oostende de enige stad aan de Belgische kust. Het oude vissersdorp van weleer groeide uit tot deze “koning der badsteden”. De Stad aan zee liet en laat kunstenaars zoals James Ensor, Léon Spilliaert, maar ook Marvin Gaye en Arno als eb en vloed in- en uitstromen. De jachthaven en de lange dijk zijn uiteraard de belangrijkste trekpleisters. Maar ook de vele musea, bezienswaardigheden en evenementen in deze stad maken haar het ganse jaar bestand tegen Belgisch weer.

    1 u 36 min              30 min

Activiteiten
Activiteiten

Sluis: Ook open op zondag

De oude vestingstad Sluis, in de Nederlandse provincie Zeeland, heeft een blijvende aantrekkingskracht bij Belgen. Het aanzicht van de historische binnenstad, met zijn typerende belfort, houdt ook het midden tussen Vlaamse en Nederlandse steden. Het grote verschil is dat de winkels hier 7 dagen op 7 open zijn, waardoor heel wat mensen de kans grijpen om in het aangename stadje een koopzondag te koppelen aan gastronomisch genot. Sluis heeft een korte naam, maar bezit een lange en rijke geschiedenis. Zijn bourgondische aard blijft echter tot vandaag doorleven.

    55 min              28 min

Bossen in de buurt

Activiteiten

Ryckevelde

Aanleunend bij het domein Ten Torre, ligt het natuurgebied Ryckevelde. Het is een enorme groene long, net ten oosten van Brugge, met liefst 173 hectare vrij toegankelijke bossen en natuur. De heidegrond van de Schobbejakshoogte wordt tegenwoordig beschermd als natuurreservaat. Wandelaars die op de paden blijven, zijn toegelaten. Honden echter niet, vanwege de aanwezigheid van houtlandschapen.

Een andere schat in deze bossen, is de prachtige natuureducatieve heemtuin waar bezoekers op een beperkte oppervlakte de typische landschapskenmerken en biotopen van de arme zandgronden van deze streek kunnen ontdekken. Het wandelpad is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Door de gidslijn en brailleborden kunnen ook blinden en slechtzienden perfect van de heemtuin genieten.

Bulskampveld

Dit provinciedomein is met een oppervlakte van maar liefst 90 vierkante kilometer het meest bosrijke gebied van gans West-Vlaanderen. Het strekt zich uit over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. Naast onder andere een bezoekerscentrum en een kruidentuin herbergt dit domein kilometers aan wandel- en fietspaden. Alleen al het wandelnetwerk Bulskampveld is goed voor meer dan 150 kilometer wandelplezier. De recreatiemogelijkheden zijn legio. Zo zijn er de avontuurlijke parcours van “Expeditie Bulskampveld” die men mét of zonder kinderen kan ondernemen. Ook zijn er gezinszoektochten, doe- en ontdektentoonstellingen, en veel meer.

Activiteiten

Natuurparken

Activiteiten

Het Zwin

Ooit was de zeearm van het Zwin de verbinding tussen Brugge en de Noordzee. Na de verzanding ervan konden de grote schepen de Brugse haven niet meer bereiken. Vandaag is het Zwin Natuurpark een natuurgebied van naam en faam, beschermd sinds 1939. Zijn unieke karakter heeft het te danken aan de regelmatige overstromingen. Het zorgt voor een getijdenlandschap, waar heel wat zee- en watervogels graag toeven. In 2019 werd het Zwin nog uitgebreid met 110 hectare gebied. Sinds hetzelfde jaar wordt het Zwin doorkruist door een fietspad van Knokke tot Cadzand, oftewel: het Nederlandse gedeelte van het Zwin.

Recreatie

Bike

Fietsen

Fietsverhuur Tijl en Nele (Damme)

Fietsverhuur Toerisme Damme

Fietsroutes / Fietsnetwerk Brugse Ommeland.

Tennis

Tennis

Tennisclub Vijverhof – Antwerpse Heirweg, 8340 Sijsele

TC Smash – Wagenweg 12, 8730 Oedelem

Welness

Wellness

Aqua Viva – Woestinestraat 8, 8340 Sijsele

Bodylicious – Sparrenstraat 71, 8310 Assebroek

Wakeboarden

Wakeboarden

Lakeside paradise

Cable park

De-Kijkuit-Beernem

Kijkuit Beernem

Vespa

Damme Vesparoute

Bert Van Haecke / +32 474 55 34 45

Vertrekadres is Speystraat 45, 8340 Damme

5dc2bae6a8f35715ef3993a84a87c484

Watersport

Anemos Beachclub Duinbergen – Zeedijk 300Z, 8301 Knokke-Heist

RBSC Beachclub Duinbergen – Zeedijk 430, 8301 Knokke-Heist

Pretpark

Pretparken in de buurt

Boudewijnpark in Brugge (11km – 18 min. auto)

Plopsaland in De Panne (63km – 46 min. auto)

Bellewaerdepark in Ieper (70km – 50 min. auto)

You don't have permission to register